KURUMSAL KABİLİYET ve KAPASİTENİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Bu bölümde idarelerin, teşkilat yapısı, organizasyon yeteneği, teknolojik kapasite unsurları açısından içsel durum değerlendirmesi sonuçlarına ve yıl içinde tespit edilen üstün ve zayıf yönlere yer verilir.
Stratejik planı olan idareler, stratejik plan çalışmalarında kuruluş içi analiz çerçevesinde tespit ettikleri güçlü- zayıf yönleri hakkında faaliyet yılı içerisinde kaydedilen ilerlemelere ve alınan önlemlere yer verirler.
- Üstünlükler
- Öncelikli sektörler ve kümelenmeler
- Coğrafi konum ve ulaşım
- Şehrin özellikleri (öğrenci şehri),
- Bölgesel fırsatlar,
- Uzaktan eğitim
- Bilimde değişim
- Bilişim
- Zayıflıklar
- Akademik personel yetersizliği
- Altyapı ve fiziksel olanaklarla İlgili sorunlar
- Sosyal olanakların yetersiz olması
- Bilgi işlem sorunları
- Hizmet içi eğitim eksiklikleri
- Sürekli eğitim sorunları
- Mezunlarla iletişim sorunları
- Kampüsle ilgili sorunlar
- Diğer kampüslerle özellikle merkez kampüsle iletişim eksiklikleri
- Laboratuvar eksiklikleri sorunu
- Üniversite-sanayi işbirliğinin yetersiz olması sorunu
- İletişim, tanıtım sorunları
- Makine, ekipman eksikliği sorunları
- Güvenlik sorunları
- Stratejik olmayan sorunlar
- Birimlere özgü sorunlar
- Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu eksikliği sorunu
C- Değerlendirme
Okulumuzun bina sorununun olmaması, akademik ve idari personelin katılımcı bir anlayışa sahip olması. Okul yönetimi ve tüm personel tarafından, mezunların istihdam edilebilmeleri için, öğretim kalitesinde gösterdikleri titizliği, öğrencilerin benimsemiş olmaları, olumlu bir etki yaratmaktadır.
Kasım 2006 tarihinde okulumuzun kapalı halı sahası tamamlanıp; bölge halkımız ve öğrencilerimize hizmet vermeye başlamıştır. Bu durum ilçemiz ve yakın ilçelerin halkı tarafından bölgenin sosyo kültürel yaşamına ve üniversitemizin olumlu bir katkısı olarak algılanmıştır.
5. ÖNERİ VE TEDBİRLER
Yüksekokulumuzun akademik personel yetersizliği, teknik programların atölye, laboratuar ve buralardaki makine - donanım, yine bunlara ilişkin teknik personel eksikliği kısa vadede çözülmesi gereken sorunlardır.(Örneğin makine atölyesi CNS tezgâhı, inşaat bölümü için uygulama laboratuarı ve teknik personel)
Yüksekokula karşı, yerel halkın bakışında, öğrenci sayısının arttırılması, halka yönelik sosyal ve kültürel etkinlik beklentileri, ön plana çıkmakta, bu güne kadar yapılanlar olumlu karşılanmaktadır. Akademik, idari personele ve öğrencilere ilişkin toplumun bakış açısı olumludur. Önemsiz bir oranda da olsa öğrencilerin sosyal yaşamı olumsuz olarak etkilediğini düşünen görüşlerde olmakla birlikte, önemli ağırlıktaki çoğunluk bu durumun çevrenin öğrencilere sunabileceği sosyal ortamın yetersizliğinden kaynaklandığını ve geçici olduğunu düşünmektedir.
Ayrıca, çevrede hem kız hem de erkek öğrencilere yönelik çağdaş niteliklerden uzak yurtların varlığı ve buralardaki olumsuz faaliyetlerden, yüksekokul öğrencilerinin korunabilmesi için; kız öğrenciler için Devlet yurdunun açılmasına acil ihtiyaç olduğu belirtilebilir.