İnşaat teknolojisi, yapıların tasarımından inşasına kadar geçen süreçte kullanılan teknik, yöntem ve araçların bütününü ifade eder. Modern inşaat teknolojileri, yapıların güvenliği, dayanıklılığı ve sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşır. İnşaat teknolojisi alanında çalışan meslek elemanları; baraj, yol, havaalanı, konut gibi yapı projelerinde aktif görev almakta, kontrollük hizmeti sunan firmalarda ve kamu veya yerel yönetimlerde teknik pozisyonlarda çalışmaktadır.
Bu amaçla programımızda teorik bilgilerin yanında, uygulama alanında kullanılacak pratik bilgiler laboratuvarlarda uygulamalı olarak verilmektedir. Bölümle ilgili birçok bilgisayar programının eğitimi verilmektedir. İnşaat teknolojisi programından mezun olan öğrenciler, inşaat sektörünün; özel mühendislik, mimarlık büroları, inşaat şirketleri, yapı denetim firmaları ve kamu sektörünün, ihtiyaç duyduğu konularda yeterli bilgi birikimi ve iş becerisine sahip gerekli ara eleman (meslek elemanı) olarak yetişmektedir.
Eğitim süresi 2 yıldır. Aldığı dersleri ve meslek stajlarını başarı ile tamamlayanlar ön lisans programından mezun olurlar. İnşaat Teknolojisi programı mezunları ‘İnşaat Teknikeri’ ünvanını alarak iş hayatına atılabilirler. Eğitimine devam etmek isteyenler ise Dikey Geçiş Sınavı (DGS) girerek Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği bölümlerine geçiş yapabilirler.
İnşaat Teknolojisi Programı Ders Planına ulaşmak için tıklayınız.
İnşaat Teknolojisi Programı Ders İçeriğine ulaşmak için tıklayınız.
ADEMİK KADRO:
İnşaat Laboratuvarı