TR | EN
Okulumuz Bilgisayar Programcılığı Öğr.Gör.Hakan Yıldırım'ın Başarısı
9.07.2021
Öne çıkan görsel

Yüksekokul Akedemisyenimiz Öğr.Gör.Hakan Yıldırım'ın Başarısı

TÜBİTAK’tan ESOGÜ’lü Projelere Onay

Üniversitemiz öğretim üyelerinin de içinde yer aldığı 4 proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bireysel Genç Girişim (BİGG) Programı’ndan destek almaya hak kazandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğinde, Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM), ETTOM’un ARİNKOM TTO ile ortak yürüttüğü BİGG TEAM Girişimcilik Destek Programı ile 4 girişimcimiz, 200 bin TL hibe desteği alacak.  

BİGG TEAM, TÜBİTAK 1512-Girişimcilik Destekleme Programı 2020 1. Dönemi’nde destek almaya hak kazanan projelerimiz; Üniversitemiz Sivrihisar Meslek Yüksekokulu  Öğr. Gör. Hakan Yıldırım’ın, “Uzaktan Eğitim Teknolojisi Çözümleri”, Cem Bağlum’un “Eğitimde Artırılmış Gerçeklik ve Verimlilik”, Nursenem Karaca’nın “Bariyer Etkili Doğal Madde Kombinasyonlu Nazal Sprey” ve Yaren Şavklıyıldız’ın “Oligodinamik Etki Gösteren Bakır Boyaları”dır.

Program kapsamında destek almaya hak kazanan girişimcilerimiz bu ay içerisinde şirketlerini kurarak TÜBİTAK ile sözleşme imzalayacak ve Ağustos ayında çalışmalarına başlayacaktır.