TR | EN
2020 YKS EK KONTENJAN KAYIT DUYURUSU!
6.10.2020

2020 YKS EK KONTENJAN KAYIT DUYURUSU

2020 YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE

ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİN KAYIT İŞLEMLERİ

2020 YKS Ek Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize yeni yerleşen adaylar, kayıtlarını 5-7 Ekim 2020 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabilecektir. E-devlet üzerinden e-kayıt zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır (Belge zorunluluğu bulunmayan bölümler için pandemi nedeniyle e-devlet üzerinden yapılması önerilir). E-devlet üzerinden e-kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle e-kayıt yapamayan adaylar, kayıt işlemlerini  Sivrihisar  şahsen başvurarak 5-9 Ekim 2020  tarihleri arasında yaptırabileceklerdir.

KAYIT AŞAMALARI

Üniversitemize yerleşen öğrencilerin kayıtları iki aşamadan oluşmaktadır.

*- E-Devlet Üzerinden E-Kayıt veya Şahsen Yapılacak Kayıt

*-Esogü Öğrenci Bilgi Sistemi  Yeni Öğrenci Kaydı (ÖSYM) linkini tıklayarak öğrenci numaranızı ve şifrenizi alınız.

 - E-devlet üzerinden e-kayıt yaptıran öğrencilerin kayıt tarihlerinde Üniversitemize gelmelerine veya belge getirmelerine gerek yoktur.

ÖĞRENİM ÜCRETİ (HARÇ) ÖDEME VE DERS KAYDI İŞLEMLERİ

E-devlet üzerinden e-kaydını ya da Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurarak kaydını yaptıran öğrenciler, ekle sil kayıt tarihi olan  (7-13 Ekim 2020) güz yarıyılı ders kayıtlarını yapabilirler, ders kaydını yapmayan öğrenci güz yarıyılı derslerine devam edemeyecektir.

Normal öğretim programlarına yerleşen öğrenciler harç ödemeyecektir. Ancak, ikinci öğretim programlarına yerleşen öğrenciler ders kayıtlarını tamamlayabilmek için harç ödemek zorundadırlar. Üniversitemiz Öğrenim ücreti ve katkı payı ödemelerini QNB FİNANSBANK üzerinden almaktadır. Ancak bu şekilde öğrencinin ödeme yaptığı anda bilgisi kayıt sisteminde otomatik olarak görülebilmektedir. Bu nedenle ödemeler QNB FİNANSBANK Şubelerinden, ATM’lerinden kartlı ödeme ile ve QNB FİNANSBANK İnternet bankacılığından Üniversite Harç Ödeme Menüsü ile yapılabilir. Diğer bankalardan EFT veya Banka havalesi ile yapılan ödemeler anlık olarak takip edilemediğinden kabul edilmeyecektir.

Herhangi bir yükseköğretim programında kaydı olduğu halde Üniversitemiz normal öğretim programına da kayıt yaptıracak olan öğrenciler normal öğretim harcını ödemek zorundadır.

 

Diğer tüm bilgilere https://kayit.ogu.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

MUAFİYET SINAVI

Temel İngilizce Muafiyet Sınavı veya Zorunlu hazırlık sınıfı olan öğrenciler Hazırlık Muafiyet Sınavına girebilmeleri için Yabancı Diller Yüksekokulu sayfasındaki https://ydyo.ogu.edu.tr/ açıklamaları takip etmelidir.

Temel İngilizce Muafiyet Sınavı ve Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınavı Online olacaktır.

Sınav Tarihi : 12.10.2020