TR | EN
2023 YILI YATAY GEÇİŞ KAYITLARI
31.08.2023

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ

 2023 YILI YATAY GEÇİŞ KAYITLARI

Üniversitemizde 2023 yılı Genel Not Ortalamasına göre Yatay Geçiş (GNO) ve Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde 1 ) Yatay Geçiş Kayıtları Online olarak yapılacaktır.

 

Genel Not Ortalamasına göre Yatay Geçiş Kayıt Tarihleri

Asil Kayıt Tarihi         : 31 Ağustos-3 Eylül 2023 

Yedek Kayıt Tarihi      : 5-6-7-8 Eylül 2023

 

Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde I ) Yatay Geçiş Kayıt Tarihleri

Kayıt Tarihi                    : 08-11 Eylül 2023

 

GEREKLİ BELGELER

  1. ÜNİVERSİTENİZDEN ALACAĞINIZ YATAY GEÇİŞ YAPMANIZA ENGEL OLMADIĞINA DAİR BELGE (.PDF FORMATINDA)
  2. NÜFUS CÜZDANIN FOTOĞRAFI (.PDF FORMATINDA)
  3. RESMİ İŞLEMLERDE KULLANILABİLECEK NİTELİKTE, SON 6 AYDA ÇEKİLMİŞ (Ebatı 50mm x 60mm) FOTOĞRAF (.JPG FORMATINDA)

: Geçen yıllarda bazı öğrencilerin yatay geçiş yapmalarına engel olmadığına dair belge yerine yatay geçiş yapmadıklarına dair belge veya öğrenci belgesi vs. belgeler yükledikleri görülmüştür. Kaydınızın geçerli olması için lütfen belgelerini kontrol ederek istenen belgeyi yükleyiniz. Aksi takdirde kaydınız onaylanmayacaktır.

Kayıt sistemine yüklenen belgeler mesai saatleri içerisinde görevli personel tarafından incelenecek olup belgeleri doğru olan ve “Kayıt belgelerinde vermiş olduğum bilgilerin doğru olduğunu beyan ederim”  onay kutusu işaretlenmiş kayıt işlemlerine onay verilecektir.

Bir sonraki girişinizde belge yükleme sayfası karşınıza gelmeyecektir. Bu durum kaydınızın kabul edildiği anlamına gelir.

Kesin kaydınızın onaylandığını Özlük Bilgileri / Yöksis-Akademik Bilgiler sayfasında; Akademik Geçmiş:     . . . Kayıt:EDEVLET . . . veya . . . Kayıt:ESOGU . . . mesajı ile görebilirsiniz.

Kayıtlar Online Yatay Geçiş Kayıt Ekranı üzerinden yapılacaktır. İşlem Basamakları

-Eskişehir Osmangazi Üniversitesi web sayfasına giriniz.

---------- Öğrenci \ Öğrenci Bilgi Sistemi \ Öğrenci Girişi Linkini tıklayınız.

----------------------Yatay Geçiş Yeni Öğrenci Kaydı Linkini Tıklayınız. Açılan Formda istenen bilgileri giriniz.

Başvuru Numarası = Yatay Geçiş başvuru esnasında takip kodu adı altında size gönderilen koddur. Kayıt esnasında vermiş olduğunuz e-posta adresine gönderilmiş ayrıca başvuru çıktısında da bulunmaktadır.

Sistem girmiş olduğunuz bilgilerin doğru olması durumda size öğrenci numaranızı ve şifrenizi verecektir. Öğrenci Bilgi Sistemine Öğrenci Numaranız ve Şifreniz ile giriş yapınız.

Karşınıza aşağıda resmi verilen Belge Yükleme Sayfası gelecektir. İlgili belgeleri yükleyiniz.

 

 

NOTLAR: 

1-6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI YASASI GEREĞİ HAZIRLANAN AYDINLATMA METNİ VE RIZA BEYANININ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNE GİRİŞ YAPILARAK ONAYLANMASI GEREKMEKTEDİR.

2-ÜNİVERSİTEMİZE YATAY GEÇİŞ KAYIT İŞLEMLERİNİZİ TAMAMLADIKTAN SONRA BİR AY İÇERİSİNDE E-DEVLET SİSTEMİNDEKİ KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETLER SAYFASINDAN ÜNİVERSİTE NAKİL İŞLEMLERİNİ TAMAMLADIKLARINDA BURS VE YURT KONULARINDA SORUN YAŞAMAYACAKLARDIR.